سفارش تبلیغ
صبا ویژن

اولین سیاره آبی همرنگ زمین کشف شد

ارسال شده توسط رضا در 92/4/21:: 3:44 عصر
 
تلسکوپ فضایی هابل برای اولین بار سیاره آبی رنگی را که همرنگ سیاره زمین است، کشف کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، ستاره شناسان با استفاده از تلسکوپ فضایی هابل این سیاره را که از آن با عنوان " HD 189733b" یاد می کنند، کشف کرده اند، رنگ این سیاره چون زمین از فضا آبی لاجوردی است.

اما پس از صحبت از رنگ این سیاره، تمام شباهتهای آن با زمین خاتمه می یابد.

این سیاره یک غول گازی بزرگ است که دور مدار یکی از ستارگان میزبان نزدیک به خود می چرخد و اتمسفر آن نیز دارای دمای بالای یک هزار درجه سانتیگراد است.

غول‌های گازی و یا سیارات مشتری‌سان سیارات بزرگ و گازی هستند که عمدتاً از سنگ و یا مواد جامد دیگر تشکیل نشده‌اند. مشتری، زحل، اورانوس و نپتون چهار غول گازی منظومه خورشیدی ما هستند. علاوه بر این، غول‌های گازی فراخورشیدی بسیاری تاکنون شناخته شده‌اند که اطراف ستاره‌های دیگر در حال گردش‌اند و سیاره HD 189733b یکی از این غولهای خورشیدی فراخورشیدی محسوب می شود.

قطرات باران در این سیاره چون شیشه است و باد با سرعت 7 هزار کیلومتر در ساعت در آن می وزد.

این سیاره همرنگ زمین در فاصله 63 سال نوری از ما قرار گرفته و یکی از نزدیکترین سیارات شبیه به زمین است که با عبور از مقابل ستاره خود برای ما قابل مشاهده می شود.

تلسکوپ فضایی هابل و سایر تلسکوپهای فضایی مطالعات وسیعی روی این سیاره و اتمسفر آن انجام داده اند و مشخص شده است که اتمسفر این سیاره به طور چشمگیری قابل تغییر و عجیب است.

رنگ آبی این سیاره انعکاس اقیانوسهای استوایی آن نیست بلکه در نتیجه اتمسفر مه آلود و متلاطم آن به وجود آمده که وجود ذرات سیلیسات نیز در آن بی تأثیر نبوده است.

مشاهدات اولیه با روشهای مختلف نشان دهنده رنگ آبی پراکنده این سیاره بود اما مشاهدات اخیر تلسکوپ هابل این رنگ آبی را تأیید می کند.

رنگ آبی این سیاره که شبیه رنگ زمین از فضا است در مجله مقالات فیزیک نجومی با جزئیات کامل منتشر شده است.

فردریک پونت از دانشگاه اکستر، رئیس برنامه رصدی هابل و نویسنده این مقاله گفت: این سیاره به خوبی توسط تیم ما و سایر گروه ها بررسی شده است.

تام ایوانز از دانشگاه آکسفورد از دیگر نوسیندگان این مقاله گفت: ما روشنی کل سیستم و طیف آبی رنگ این سیاره را زمانی مشاهده کردیم که " HD 189733b " از مقابل خورشید خود گذشت.





بازدید امروز: 293 ، بازدید دیروز: 5 ، کل بازدیدها: 335406
پوسته‌ی وبلاگ بوسیله Aviva Web Directory ترجمه به پارسی بلاگ تیم پارسی بلاگ